dimecres, 28 d’octubre de 2009

Vols cultivar un hort? Apunta't als horts vitals!

Cardedeu és un poble amb una bona tradició hortícola, però aquesta activitat ha anat disminuïnt a mesura que s'ha urbanitzant més i més, i que s'estan abandonant les feines del camp. Tot i això, encara queda un bon nombre d'horts d'autoconsum, i recentment, s'han instal·lat al nord del poble dos horts grans per a abastir les botigues de consum ecològic. I hi ha una tendència a tornar a valorar la bona alimentació, l'activitat a l'aire lliure i tantes i tantes coses positives que tenen els horts!

Actualment, la majoria d'horts estan sent cultivats per persones grans. El relleu generacional es fa difícil, ja que moltes persones que poden tenir interès en menar un hort no saben com accedir a un tros de terra o no tenen els coneixements necessaris. Abans no calia fer res d'especial per aprendre a menar la terra, ja te n'impregnaves dels avis i dels pares, però ara es pot comptar amb els dits de la mà la gent que ho ha pogut aprendre a casa.

Per tot això, des de diversos col·lectius i l'entitat Cardedeu Vital, volem impulsar l’activitat hortícola a partir de:
La realització d’un conjunt de xerrades sobre temes relacionats amb els horts.
La realització d’un curs teòric i pràctic d’horticultura familiar ecològica.
La creació d'una borsa d'horts que posi en contacte propietaris de terrenys cultivables amb persones que vulguin treballar un hort i no disposin de terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada