dimarts, 10 de novembre de 2009

Xerrada 1 de desembre, Una amanida al balcóL'Engràcia Valls, membre de Tarpuna i Hort urbà, va venir aquest dimarts a Cardedeu per fer la segona xerrada d'Horts Vitals. Tot i disposar només de dues horetes, ens va fer una bona introducció a la manera d'aconseguir cultivar hortalisses en l'espai reduït d'una terrassa, pati o balcó.
Primerament va parlar del tipus de recipient adequat per a cultivar en aquestes condicions, i va posar molt èmfasi en la preparació del substrat que ha d'alimentar les hortalisses, ja que les arrels no es poden desenvolupar tan àmpliament, hem d'assegurar que el substrat sigui ric i tingui l'estructura necessària. Ens va fer una demostració de preparació de substrat a partir de fibra de coco i matèria orgànica (del compost que ella mateixa es fa a casa). Pel que fa al reg va explicar la importància de ser constant, ja que els recipients més petits s'assequen més fàcilment, i va recomanar el reg gota a gota o amb regadora.
Seguidament va fer un repàs dels diferents tipus d'hortalisses que podem cultivar, exemplificant-ho amb fotografies de diferents horts urbans, i va recalcar la importància de triar bé les associacions de cultius, de manera que els arrels d'unes i altres plantes es complementin, i s'aprofiti al màxim l'espai.
Va coincidir en moltes coses amb el que ens havia dit l'Eulàlia en la xerrada anterior, en el sentit de procurar que la terra sigui rica, hi hagi rotació de cultius i el màxim de diversitat i flors per tal d'atreure els insectes que ens ajudin a controlar les plagues.
Finalment ens va fer una demostració de preparació de planter de cebes, i els assistents van poder practicar una mica.

I per qui s'hagi quedat amb més set d'informació, a la seva web www.horturba.com hi trobareu moltíssima informació així com un espai on fer consultes, que la mateixa Engràcia s'encarrega de respondre.

Esperem que ben aviat els patis i terrasses de Cardedeu es vegin envaïts per l'abundància d'hortalisses!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada